Nimuë borduurpatronen

In deze categorie vindt u prachtige borduurpatronen van het merk Nimuë. Dit bedrijf zetelt in Paimpont in Frankrijk en wordt geleid door Annaïck Chauvel.

Nimuë oftewel “De Vrouwe van het Meer” komt als personage voor in diverse verhalen uit de legende van Koning Arthur. De naam Nimuë wordt genoemd als het zwaard met de naam Excalibur aan Koning Arthur wordt gegeven. Daarnaast als de stervende koning Arthur na een gevecht met Mordred, dat tijdens de Slag bij Camlann plaatsvond, voor het verzorgen van zijn wonden naar het mythische eiland Avalon wordt gebracht. Verder zou Nimuë Magiër en Druïde Merlijn hebben verleid en zijn geliefde zijn geweest. Ook zou ze Lancelot hebben opgevoed nadat zijn vader Ban was overleden.n

De achtergrond en afkomst van Nimuë stammen uit de verre oudheid. Nimuë is naar alle waarschijnlijkheid voortgekomen uit diverse folkloristische vertellingen. Rond het jaar 1135 vermeld Geoffrey van Monmouths in zijn boek Historia Regum Britanniae voor de eerste maal het eiland Avalon waar Nimuë regelmatig in wordt genoemd.