Creatieve activiteiten Naboqu


Naboqu organiseert diverse creatieve activiteiten op het gebied van naaien, borduren en quilten. Hieronder vindt u ons huidige aanbod. Als er andere activiteiten bij komen zullen deze hier worden vermeld. 

Dear Jane

Meer dan 150 jaar geleden namelijk in 1863 maakte de Amerikaanse quiltster Jane A. Blakely Stickle (geboren op 8 april 1817 en overleden op 2 maart 1896) haar “Dear Jane” quilt. De quilt heeft 169 vijf inch blokken die elk een ander design hebben. De blokken worden omringd door een unieke scallop rand.

Deze quilt is om een aantal redenen wereldberoemd geworden. Bijvoorbeeld door de bijzondere geometrische vormgeving van de driehoeken en de blokken. Voor die tijd was het geen traditionele quilt. Het was vernieuwend, creatief en heeft accenten uit de Avant-Garde periode.

Wereldwijd is deze quilt een inspiratie voor zeer veel quiltsters. De originele quilt wordt door het gebruik van fragiele stoffen jaarlijks maar voor een korte periode in het Amerikaanse Bennington Museum tentoongesteld.

Als er mensen in de regio Stadskanaal zijn die ook enthousiast over de Dear Jane zijn en deze willen gaan maken, is er nu de mogelijkheid om dit met de paperpiecing methode te gaan doen. U kunt 18 maanden lang elke maand een rij van 13 blokken maken. Daarna volgen de vier randen en de hoeken. Iedereen maakt haar/zijn eigen quilt en we kunnen ideeën aandragen elkaar blijven enthousiasmeren en ondersteunen.

We gaan dit tweewekelijks op de woensdagochtend organiseren van 10.00 - 12.30 uur. U kunt op ieder gewenst moment beginnen. Er kunnen zich maximaal 3 personen per woensdagochtend aanmelden.

De kosten zijn € 5,00 per keer. Exclusief de materiaalkosten. Deze zijn voor uw eigen rekening. U zorgt voor uw eigen stoffen en de paperpiecingpakketjes kosten € 22,50 per stuk. U verplicht zich om alle 18 pakketjes af te nemen. U kunt er ook voor kiezen alle pakketjes in één keer af te nemen. Dan betaald u € 365,00. Een korting dus van € 40,00. U kunt zich aanmelden via info@naboqu.com of via het contactformulier .

 

Crea in

Hoe noem je zoiets? Het is geen quiltbee, het is geen workshop. Ik noem het een crea in!

Een middag gezellig borduren of quilten. Iedereen werkt aan zijn eigen project in een groepje van maximaal 4 personen.
Het werkt motiverend, inspirerend en het is gewoon gezellig om een middag samen te handwerken. Woensdagmiddag om de 14 dagen van 13.30 – 16.00 uur.

De kosten zijn € 5,00 per keer. Exclusief de materiaalkosten. Deze zijn voor uw eigen rekening. Van tevoren aanmelden via info@naboqu.com of via het contactformulier . Zijn er meer dan 3 aanmeldingen dan zullen er meer groepjes worden gevormd en kiezen we in overleg een dagdeel uit.

Workshop Kerstmuizen maken

Op een in overleg te bepalen datum in november organiseren we een workshop kerstmuizen maken.

U maakt met behulp van een stoffenpakket van Rinske Stevens in ieder geval 1 muis zover af dat u de overige 5 muizen met de kennis die u tijdens de workshop heeft opgedaan thuis kunt maken. De kosten voor de workshop zijn € 5,00 exclusief de materiaalkosten van het stoffenpakket. Deze bedragen € 23,00.

U kunt zich aanmelden via info@naboqu.com of via het contactformulier  op de webshop. Hierbij dient u aan te geven welke dag en welk dagdeel u het beste uit komt. Per dagdeel kunnen zich maximaal 3 personen opgeven. Een ochtend workshop is van 10.00 uur tot 12.30 uur. Een middag workshop is van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Inschrijven nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Volg ons op:
volg ons op Blogger
Naboqu
kaart Nederland en Belgie

Wij leveren een groot assortiment artikelen op het gebied van naaien, borduren en quilten zorgvuldig en snel bij u thuis in Nederland, België en enkele andere Europese landen.