Creatieve activiteiten Naboqu


Naboqu organiseert diverse creatieve activiteiten op het gebied van naaien, borduren en quilten. In overleg worden groepjes gepland op de woensdagen van 10.00 -12.30 uur, van 13.30 – 16.00 uur of van 19.00 – 21.30 uur. Een workshop waar meer tijd voor ingepland is wordt gegeven op de woensdag van 10.00 – 15.30 uur. Er wordt tussendoor dan een half uurtje gepauzeerd voor de lunch welke wij verzorgen. We werken in kleine groepjes van maximaal 4 personen. Er kunnen zich 3 personen aanmelden. Hieronder vindt u ons huidige aanbod. Als er andere activiteiten bij komen zullen deze hier worden vermeld.

Dear Jane

Meer dan 150 jaar geleden namelijk in 1863 maakte de Amerikaanse quiltster Jane A. Blakely Stickle (geboren op 8 april 1817 en overleden op 2 maart 1896) haar “Dear Jane” quilt. De quilt heeft 169 vijf inch blokken die elk een ander design hebben. De blokken worden omringd door een unieke scallop rand.

Deze quilt is om een aantal redenen wereldberoemd geworden. Bijvoorbeeld door de bijzondere geometrische vormgeving van de driehoeken en de blokken. Voor die tijd was het geen traditionele quilt. Het was vernieuwend, creatief en heeft accenten uit de Avant-Garde periode.

Wereldwijd is deze quilt een inspiratie voor zeer veel quiltsters. De originele quilt wordt door het gebruik van fragiele stoffen jaarlijks maar voor een korte periode in het Amerikaanse Bennington Museum tentoongesteld.

Zijn er mensen in de regio Stadskanaal die net zo enthousiast zijn als ik en de Dear Jane ook willen gaan maken? Er is nu de mogelijkheid om dit met de paperpiecing methode te gaan doen. U kunt 18 maanden lang elke maand een rij van 13 blokken maken. Daarna volgen de vier randen en de hoeken. Iedereen maakt haar/zijn eigen quilt en we kunnen ideeën aandragen elkaar blijven enthousiasmeren en ondersteunen.

We doen dit tweewekelijks op de woensdag.

De kosten zijn € 5,00 per keer. Exclusief de materiaalkosten. Deze zijn voor uw eigen rekening. U zorgt voor uw eigen stoffen en de paperpiecingpakketjes kosten € 24,15 per stuk. U verplicht zich om alle 18 pakketjes af te nemen. U kunt er ook voor kiezen alle pakketjes in één keer af te nemen. Dan betaalt u € 402,50. Een korting dus van € 30,20. U kunt zich aanmelden via info@naboqu.com of via het contactformulier .

Crea in

Hoe noem je zoiets? Het is geen quiltbee, het is geen workshop. Ik noem het een crea in!
Een middag gezellig borduren of quilten. Iedereen werkt aan zijn eigen project in een groepje van maximaal 4 personen.
Het werkt motiverend, inspirerend en het is gewoon gezellig om een dagdeel samen te handwerken.

We organiseren dit tweewekelijks op de woensdag.

De kosten zijn € 5,00 per keer. Exclusief de materiaalkosten. Deze zijn voor uw eigen rekening. Van tevoren aanmelden via info@naboqu.com of via het contactformulier .