Datum: 02-09-2021

SULALAM.

Tijdens de zomerperiode heeft u een poosje niets van ons gehoord. Ook wij doen het een beetje rustiger aan. Neemt niet weg dat we dagelijks met de shop en de bestellingen bezig zijn, maar alles even in een iets lagere versnelling. De afgelopen maanden hebben we ook gewoon onze bijdrages voor de gaarkeuken in Makassar overgemaakt. De Corona infecties zijn in Indonesië en dus ook op Celebes nog steeds astronomisch hoog en het land is al anderhalf jaar in lockdown. Er zijn niet voldoende vaccins ter beschikking en in de ziekenhuizen is geen plaats meer voor de patiënten. De gaarkeuken is dus echt nodig voor de mensen. Er wordt elke week gekookt en dat wordt zeer enthousiast ontvangen. Van Peter en Anne-Marie kregen we bericht dat ze in september voor een kort verlof naar Nederland komen. Even weer naar de kinderen, kleinkinderen en andere familie. Ze kunnen op afstand de zaken in Makassar regelen dus dat is ideaal.

 

                                                                                                

 

Datum: 22-06-2021

Keukenberichten.

Wat is het mooi om te zien dat het goed gaat met de gaarkeuken in Makassar. De foto’s met stralende kinderen en mensen die koken maken je blij. We hebben 11 juni een bedrag naar SULALAM over kunnen maken en begin juli zullen we de bijdrage voor deze maand weer storten. Wilt u ook een bijdrage doen, dan kan dat door een storting te doen op ons banknummer onder vermelding “gift SULALAM” Wij zorgen er dan voor dat dit bij Peter en Anne-Marie terecht komt en zullen dit als verantwoording vermelden op deze pagina.

                                                       

 

Datum: 07-05-2021

Nieuwe stichting.

In Indonesië was de stichting er al en waren Peter en Anne-Marie druk doende een Nederlandse tak op te zetten. Dat is nu officieel geregeld. De stichting SULALAM. Deze stichting maakt het mogelijk om rechtstreeks de projecten die Peter en Anne-Marie ondernemen te ondersteunen.

Nu het gebouw klaar is, gaan wij dan ook vanaf nu onze maandelijkse giften overmaken naar deze stichting. Dat gaat sneller en komt rechtstreeks bij Peter en Anne-Marie terecht. Alle giften en donaties worden gebruikt om onder andere:

  • Arme gezinnen zonder werk te ondersteunen door hun dak waterdicht te maken. Dit wordt gedaan door deze mensen zinkplaten te geven.
  • Er zijn veel gezinnen zonder ziektekostenverzekering waarmee ze gratis toegang hebben tot gezondheidszorg. Voor een aantal gezinnen gaat de stichting de premie betalen.
  • De stichting gaat voedselpakketten uitdelen en in de gaarkeuken gezonde maaltijden verstrekken aan mensen zonder inkomsten.

Vandaag hebben we onze donatie, een bedrag van € 190,00, aan deze nieuwe stichting Sulalam over kunnen maken.

                                      

 

Datum: 01-04-2021

Financiële verantwoording.

Zoals u hieronder kunt zien, gaat het goed met het gaarkeukenproject. Vandaag hebben we een bedrag van € 200,00 over kunnen maken.

 

Datum: 25-03-2021

Opening en eerste maaltijden.

Zondag 14 maart kregen we een berichtje vanuit Makassar. De opening van de gaarkeuken, in bijzijn van veel mensen uit het dorp en veel ambtenaren, was de 13 een feit. Hieronder een foto. Gisteren kregen we weer bericht van Peter en Anne-Marie. Er was voor het eerst proef gekookt voor zo’n 30 personen. Nog niet alle materialen zijn er, maar het begin is er dus. Ook zijn ze begonnen met het aanleggen van een moestuin.

                                

 

Datum: 05-03-2021

En weer zijn ze een stukje verder.

Vandaag hebben we weer een bedrag van €200,00 over kunnen schrijven. Wat is het mooi om de voortgang te zien. Zaterdag 13 maart is de opening van het gebouw gepland. Daarna kan er begonnen worden met de inrichting. Net als het bouwen wat gedaan is door lokale mensen, wordt ook de inventaris aangeschaft bij lokale ondernemers. Zo kan iedereen een graantje meepikken.

           

 

Datum: 06-02-2021

Voortgang van de gaarkeuken in Makassar.

De eerste financiële bijdrage voor dit jaar is overgemaakt. Deze keer een bedrag van €200,00. Peter en Anne-Marie zijn na een verplichte quarantaine in Jakarta weer terug op hun basis in Makassar. Het gebouw is binnenin nagenoeg klaar. Nu zijn ze bezig rondom het gebouw een overkapping te maken waaronder gegeten kan worden. Daarna dit betegelen, een parkeerplaats aanleggen en dan wordt de inventaris voor de gaarkeuken aangeschaft.

           

Datum: 08-01-2021

Onze financiële ondersteuning voor de gaarkeuken in Makassar.

Vandaag hebben we onze laatste bijdrage voor 2020 over gemaakt. Een bedrag van € 175,00 voor de bouw en inrichting van de gaarkeuken in Makassar op Sulawesi. Natuurlijk gaan we hier in 2021 weer mee door. Peter en Anne-Marie zijn de afgelopen maand in Nederland bij hun kinderen, kleinkinderen en verdere familie geweest. Ze vertrekken halverwege deze maand weer naar Makassar. Dan zal Peter ons vast weer foto’s van de voortgang sturen. Als alles volgens planning verloopt zal de bouw binnenkort klaar zijn en kan er begonnen worden met de inrichting van de keuken.

 

Datum: 03-12-2020

Vierde verantwoording financiële ondersteuning voor de gaarkeuken in Makassar.

Vandaag hebben we een bedrag van €170,00 over kunnen maken ten behoeve van de bouw en de inrichting van de gaarkeuken in Makassar op Sulawesi. Ook uw gift blijft welkom. U kunt dit doen door uw gift of donatie over te maken naar ons bankrekeningnummer (NL77 INGB 0006 6514 76 t.n.v. Atelier Naboqu) onder vermelding van “Gift Makassar”. Wij zorgen er dan voor dat dit terecht komt bij de juiste instanties. U krijgt hiervan dan natuurlijk een bevestiging van ons.

 

Datum: 21-11-2020

Problemen bij BPost. Speciaal voor onze Belgische klanten.

PostNL en DHL werken in België samen met BPost. Vanwege aanhoudende klachten van zoekgeraakte post of veel te late levering (soms wel tot drie weken na de verzending) van bestellingen zonder traceercode aan onze Belgische klanten voelen wij ons helaas genoodzaakt ALLE bestellingen welke een afleveradres hebben in België in ieder geval tot het einde van dit jaar MET een traceercode te verzenden. Dit betekent dat ook de verzendkosten van bestellingen met een gewicht onder de 250 gram voor verzending naar België tot in ieder geval het einde van dit jaar zijn verhoogd. Door middel van deze traceercode kunnen wij dan de bestellingen op de voet blijven volgen.

 

Datum: 07-11-2020

Verantwoording financiële ondersteuning Makassar.

Zoals beloofd hierbij onze verantwoording voor wat betreft de ondersteuning aan Peter en Anne-Marie Dekker in Makassar. Sinds augustus maken wij elke maand een bepaald bedrag over voor hun gaarkeuken project. Peter berichtte ons, dat de komende week het dak op het gebouw komt en ze daarna binnen aan het werk kunnen met verven. Daarna kunnen alle spullen worden gekocht en kunnen ze beginnen met de gaarkeuken. Vandaag hebben we een bedrag van €175,00 kunnen overmaken. Ook voor u is er de mogelijkheid een bijdrage te doen. Meer informatie hierover vindt u in het nieuwsblokje van 08-08-2020.

                   

 

Datum: 04-10-2020

Tweede verantwoording financiële ondersteuning Makassar.

Vandaag hebben we weer een bedrag van €100.00 kunnen over schrijven naar CAMA zending ter ondersteuning van het gaarkeuken project in Makassar. Van Peter en Annemarie kregen we onlangs bericht dat er een stuk grond was aangekocht en dat er was begonnen met de bouw van de gaarkeuken.

               

 

Datum: 07-09-2020

Verantwoording financiële ondersteuning Makassar.

Zoals in onderstaand artikel beloofd zullen wij regelmatig verantwoording afleggen voor de financiële ondersteuning welke wij geven aan het gaarkeuken project van Peter en Annemarie. Wij hebben op 14 augustus de eerste bijdrage van €100.00 over gemaakt. Vandaag hebben we een bedrag van €125,00 over kunnen schrijven.

      

 

Datum: 08-08-2020

Actie: Financiële ondersteuning in Zuidwest Sulawesi.

Met onze webwinkel starten we met het steunen van een project in en rond het Indonesische Makassar. Hierover willen we u wat meer informatie geven.

Ondersteun met ons Peter en Anne-Marie in het Indonesische Zuidwest Sulawesi!

Ook op het Indonesische eiland Sulawesi (het voormalige Celebes) slaat het Corona virus diepe wonden. Het aantal besmettingen en zieken neemt snel toe. Het aantal doden ook. De werkloosheid stijgt en de altijd al aanwezige armoede wordt in snel tempo groter. En dan stijgen ook nog eens de prijzen van al het benodigde basisvoedsel.

Naboqu wil in dit geval graag financiële hulp en ondersteuning bieden. Specifiek gaat het om hulp in de stad Makassar en vooral de afgelegen dorpen ten zuiden daarvan. Concrete hulp bestaat uit het samenstellen en uitdelen van voedselpakketten. Zo’n pakket bestaat uit 5 kg rijst, groente, meel, olie, eieren, koffie en thee. De inkoop van deze spullen vindt in de dorpen zelf plaats zodat middenstanders en de boeren ook geholpen worden.

Tevens wordt er gestart met het opbouwen en inrichten van gaarkeukens. Daarvoor is apparatuur zoals pannen, gasfornuis, koelkast, enz. nodig. Met hulp van plaatselijke studenten en dorpsbewoners zullen maaltijden worden aangeboden. Bijdragen voor het aanschaffen van apparatuur zijn dan ook zeer welkom.

In het gebied zijn weinig buitenlandse hulporganisaties actief. Het Nederlandse echtpaar Peter en Anne-Marie Dekker wonen en werken er wel. Zij zijn er al jaren actief en doen veel en goed werk voor alle mensen die het niet breed hebben. Ook zijn zij als (geestelijk) mentoren verbonden aan de Christelijke Jaffray Theologische School in Makassar. Alleen door middel van donaties en giften kunnen Peter en Anne-Marie hun werk blijven doen en daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen.

Vanaf nu zullen wij dan ook als speerpunt hun project om gaarkeukens in te gaan richten financieel ondersteunen. Hiervoor zullen wij maandelijks een deel uit onze verkopen gaan bijdragen. Ook is het voor u mogelijk om uw gift of donatie naar ons bankrekeningnummer (NL77 INGB 0006 6514 76 t.n.v. Atelier Naboqu) onder vermelding van “Gift Makassar” over te maken.

Vanzelfsprekend zullen wij de voor dit doel binnengekomen gelden naar buiten toe verantwoorden. In onze nieuwsbrief en op deze pagina van de webwinkel zullen wij maandelijks de stand van zaken vermelden.

 

 

Datum: 26-06-2020

Bestellingen halen.

In verband met de verspreiding van het Coronavirus hebben wij eind maart aangegeven dat het niet meer mogelijk was uw bestellingen bij ons op te komen halen. We zijn nu drie maanden verder en de regering versoepeld steeds meer maatregelen. Daarom hebben ook wij besloten dat u, als u in de buurt van Stadskanaal woont of bent, uw bestelling weer kan komen halen. Omdat we de webwinkel aan huis hebben willen we wel graag dat u van tevoren even belt of mailt. Zo weet u zeker dat wij thuis zijn.

 

 

 

 

Datum: 25-03-2020

Corona.

Het Coronavirus heeft een grote impact op ons dagelijks leven. De regering heeft in samenspraak met het RIVM vergaande maatregelen opgesteld die in ieder geval tot 1 juni moeten worden nageleefd. Veel winkels sluiten op dit moment hun deuren en dat is jammer maar kan soms helaas niet anders. U kon, als u in de buurt woont, bij ons uw bestelling komen halen. Op dit moment hebben wij dit liever niet. Zolang PostNL nog gewoon zijn werk blijft doen kunnen wij uw bestellingen gewoon verzenden en u dus blijven voorzien van mooie quiltstoffen, patronen en andere handwerkartikelen. Houd u zoveel als mogelijk aan de regels van het RIVM. Houd minstens anderhalve meter afstand van elkaar en help elkaar waar nodig. We moeten hier samen doorheen. Gelukkig hebben we een prachtige hobby en hoeven we ons niet te vervelen. Sterkte allemaal en blijf gezond.