Tips & Tricks


Paper Piecing? Een duidelijke uitleg in YouTube.

De meeste filmpjes zijn helaas vaak in de Engelse taal. Toch zijn deze filmpjes meestal duidelijk door de stap voor stap uitleg. Door op deze link te klikken vindt u een duidelijke uitleg over paper piecing. Nancy Roelfsema werkt met foundation papier. Papier moet echter weer worden verwijderd. U kunt ook werken met bijvoorbeeld vlieseline L11. Een heel dunne vlieseline welke u NIET hoeft te verwijderen. De vlieseline zorgt tegelijkertijd voor versteviging.

Uitleg van een liniaal in inches.

De meeste quiltpatronen geven de maten aan in inches. Hiernaast ziet u een uitleg hoe een inches liniaal de maten weergeeft.

  Hoe maak ik mijn snijmat weer schoon?

1- Vul de badkuip of doucebak met water op kamertemperatuur.

2- Voeg hieraan 1/4 kopje witte azijn en een flinke spuit (schuimend) afwasmiddel toe.

3- Gebruik een zachte borstel en schrob hiermee voorzichtig het schuim op de snijmat.

4- Spoel daarna de snijmat goed af met koud water. Zorg dat alle schuim weer weg is.

5- Droog daarna de snijmat met een katoenen doek of laat hem door de lucht drogen. Denk er om dat de snijmat liggend

moet drogen en niet in direct zonlicht.

Welke effen kleurnummers horen bij de DMC Coloris?

Het DMC Coloris mouliné borduurgaren is een combinatie van 4 DMC kleuren. Hiernaast vindt u een overzicht met daarop alle DMC Coloris kleuren met daarnaast de daarvoor gebruikte individuele DMC mouliné kleurnummers per streng. Op deze manier kunt u heel gemakkelijk de gebruikte DMC mouliné kleurnummers en de DMC Coloris bij elkaar vinden.

Maten fat quarters in cm

Bij het quilten wordt vaak gemeten met Amerikaanse maateenheden. Hier heeft u een kort overzicht van deze maten omgezet in cm.

1 yard = 90 cm

1 inch = 2,54 cm

1 fat quarter = ongeveer 45 x 50 cm

1 fat eight = ongeveer 25 x 45 cm

1 fat sixteenth = ongeveer 25 x 27,5 cm

Omrekentabel borduurstoffen

Bij borduurstoffen wordt vaak gerekend in count. Maar hoeveel draadjes per cm is dat? Hiernaast vindt u een handige omrekentabel voor borduurstoffen. U kunt hier gemakkelijk uitrekenen hoeveel stof u nodig heeft.

Omrekentabel inches naar cm.

De Engelse en Amerikaanse quiltboeken hebben bijna altijd een maatvoering in inches. Hiernaast vindt u een omrekentabel van inches naar cm.